Szent Anna Oltáregylet

Bemutatkozás

Közösségünk hivatalosan 2011-ben alakult meg. Tagjaink az akkori baba-mama klub tagjaiból verbúválódtak. Igyekeztünk a kialakult barátságos, tettrekész csapatnak feladatot találni, amivel nagyobb közösségünk, az egyházközség szolgálatára lehetünk.
Beszélgetve idősebb asszonyokkal sikerült felidéznünk, hogy nem is kell feltétlenül új dolgot kitalálnunk, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt településünkön már működött hasonló indíttatású hívő emberek társasága Oltáregylet néven.

Így alapítottuk meg a mai kis közösségünket, ami azóta is egy működő társaság. Tagjainkkal rendszeres találkozásokat tartunk, ahol az imádság, a közös tervezések és a baráti beszélgetések adják a lendületet egy-egy vállalt feladatunk elvégzéséhez.
A leglátványosabb feladatunk az éves hittantábor szervezése és lebonyolítása, de szoktunk az ünnepekre eső templomtakarításban szorgoskodni, rendszeres feladatunk az oltár textíliáinak rendbentartása, cseréje.

A templom karácsonyfáját évről évre kézműves kis díszekkel felöltöztetjük, gyerekeknek mikulás csomagot készítünk, családi keresztútat szervezünk nagyböjtben, szentségimádáson veszünk részt közösen és egyénileg. Kis csoportunkkal ismerkedünk a környék kálváriáival, igyekszünk minél többet meglátogatni közülük.
Az egyéni élethelyzetünkkel próbáljuk egyeztetni a közösségünk adta lehetőségeinket és szolgálatára lenni a templomi közösségnek.

Érdeklődő tagokat örömmel várunk a 20/4124688-as számon, Szijártó Dóri közvetítésével.
Közösségünk működtet egy honlapot is biaioltaregylet.hu címen.