MÉCS

MÉCS

"Isten arra teremtette a férfit és a nőt, hogy értelmet, életet, szeretetet adjanak a világmindenségnek. Az Úr a maga képére és hasonlatosságára alkotta a házasságot. Ő pedig nem zárt kör. Isten középpont, ahonnan élet és szeretet árad.
A boldog házassághoz hozzátartozik, hogy kettőtök kapcsolatánál messzebbre tudtok tekinteni. A társadalom arra vár, hogy kilépjetek a páros önzés magányából. Isten pedig arra hív, hogy az egymás és gyermekeitek iránti szeretetből továbblépjetek az egyetemes szeretet felé.
Házastársak vagytok: arra születtetek, hogy szeretetet árasszatok mindenfelé!"

Gabriel Calvo

MÉCS Családközösségek

A MÉCS Családközösségek plébániai alapon szerveződő, szentségi házasságban élő házaspárokból álló csoportok. Céljuk, hogy a házaspárok és rajtuk keresztül a családok a közösség ereje által keresztény hitükben elmélyülve és megerősödve egyre hitelesebben élhessék meg krisztusi hivatásukat a világban. 

MÉCS-tábor, Máriabesnyő

     Gitár, Hagyó József atya miséi, közös ima, közös babaterelgetés. Családi zászló készítése, agyagedény formázás anyu virágának. Óriási szappanbuborékok. Kendőrajzolás, hozzá gubacsfúrás - pláne saját bicskával! Íjászat. Tűz. Milyen jó a tűz, és a tánc a hűvösödő estében!

     Máriabesnyőn táborozott idén a biatorbágyi MÉCS-csapat. Ez nem leltár, csak tájékozódni való: 17 családdal voltunk ott, több, mint 40 gyerekkel. Az átlagéletkor igen alacsony lévén minden program egészségesen zajos háttérrel folyt.

MÉCS tábor 2012 - Bakonybél

2012-ben a biatorbágyi MÉCS családok Bakonybélben nyaraltak közösen.

Családok

Biatorbágyon jelenleg 5 MÉCS-közösségünk van, a 6. épp alakulóban. 

Összejöveteleinket havonat egyszer tartjuk családoknál.
Egy csoportot általában négy-nyolc házaspár alkot.
Az év során néhány alkalommal összMÉCS keretei közöztt is találkozunk egymással. Pl. nyári családos tábor, közös karácsonyi együttlét.  

Témák

 

A havi összejöveteleinket előre összállított tematikus füzetek „vezetik”. Ebben vannak alkalomról-alkalomra felfűzve a különböző egységek, szövegek, imák, kérdések.
Egy téma 10 részre van felosztva, így egy témát körübelül egy év alatt fel is tudunk dolgozni.

Témafüzetek:

A MÉCS története

Forrás: http://www.mecs.org.hu/

Magyarországon az első MÉCS közösségek a Keresztény Családközösségek Nemzetközi Szervezete (ICCFM: International Confederation of Christian Family Movements) európai vezető házaspárja, Tony és Lily Gauci kezdeményezésére és Bíró László családreferens püspök úr támogatásával 1996-ban indultak.

Liturgikus rend

  • Szentmise:
    Kedd: 18:00
    Péntek: 18:00
    Vasárnap: 8:00, 9:30

  •  

Misék Biatorbágyon

További információk...

Kegytárgy felújítás


 

Könyvajánló: