Elsőáldozás 2011

Ebben az iskolai évben közösségünkből nyolcan készültek fel az első találkozásra a szentségi Úr Jézussal. Mindannyian lelkesen jártak a hittanórákra és a szentmisékre, amiért hálás vagyok elsősorban szüleiknek, akik megtartották ígéretüket, melyet gyermekeik megkeresztelésekor tettek (vállaljuk a gyermek katolikus nevelését). Biztos vagyok benne, hogy abban az évben sokkal több gyermek részesült a keresztség szentségében, de vajon hol vannak ma ezek a gyerekek és szüleik? Sajnos, amíg a szülők és keresztszülők számára csak egy szép nap/esemény a keresztelés komoly elhatározás nélkül, addig a hittanosok létszáma és így az elsőáldozók létszáma sem fog gyarapodni, pedig Biatorbágyon sok az óvodás és iskolás gyermek. Hála a jó Istennek!

Köszönöm minden hittanosnak a szorgalmát és hűségét! Remélem, a következő tanévben továbbra is számíthatok rájuk! Talán a szülők is elgondolkodnak majd azon, hogy szeptemberben, amikor
a hittanórára kelleni beíratni a gyerekeket, talán a hittan lesz az első, amihez a többi különórát is figyelembe veszik.

Közösségünk idei elsőáldozói : Andrész Zoltán, Cserniczky Boglárka, Glacz Sebestyén, Hegedüs Mihály, Király Réka, Marázi Máté, Mogyorósi István, Tar Vilmos. 

Liturgikus rend

  • Szentmise:
    Kedd: 18:00
    Péntek: 18:00

    Vasárnap: 8:00, 9:30

     

Misék Biatorbágyon

További információk...

Kegytárgy felújítás


 

Könyvajánló: