Szent Anna búcsú - Családi Nap 2011

Esemény dátuma: 
vasárnap, 2011.07.24 9:30

Idén a biai egyházközség templomának védőszentjét, Szent Annát július 24-én ünnepelte. Fél 10-kor volt az ünnepi szentmise, amelyen Atanáz atya kiemelte a búcsú lényegét, kegyelmi hatását életünkre.
Közel 10 éve élő hagyomány, hogy Szent Anna-búcsúkor családi ünnepet tartunk a plébániakertben. Idén ez a rendezvény Béla atya javaslatára közös ebéddel, kézműves vásárral egészült ki. A közös ebédet – a finom gulyást Lányi István herceghalmi asszonyokkal készítette mintegy százhúsz fő részére.
Délután kézműves foglalkozás, körhinta, gyeplabdázás várta a gyerekeket. A gitáros énekkar közös éneklést rendezett a diófa alatt, a vásárosokat pedig folyamatosan látogatták a búcsúra érkező vendégek.
5 órakor kezdődött a kecskeméti Bábakalács bábegyüttes előadása: A szomorú királykisasszony. A nagyterem pillanatok alatt tele lett, talán azért is, mert ekkor az egész napos szép időt felváltotta a felhőszakadás. Aki láthatta a bábjátékot, nagyon jól szórakozott, nemcsak gyerekeknek, felnőtteknek is nagy élményt jelentett ez az egyedi ötletekkel, népi zenével fűszerezett előadás.
A műsor végére nem tisztult ki az ég, az eső megmaradt, így az ünneplő közönség lassan elindult hazafelé. A vásárosok is összepakolták portékáikat, és több ide látogatóval együtt a következő szavakkal búcsúztak: „Ugye jövőre is lesz ilyen családi ünnep?”
- Mi, biaiak biztosan itt leszünk!
 

Liturgikus rend

  • Szentmise:
    Kedd: 18:00
    Péntek: 18:00
    Vasárnap: 8:00, 9:30

  •  

Misék Biatorbágyon

További információk...

Kegytárgy felújítás


 

Könyvajánló: