Mondják meg Zsófikának!

Esemény dátuma: 
vasárnap, 2011.06.05 18:00

Szabó Magda regénye, a 'Mondják meg Zsófikának' évtizedeken át felejthetetlen olvasmánya volt a „pöttyös könyvek” rajongóinak, elsősorban a kamasz lányoknak. Talán a pöttyös borító volt az oka, hogy engem ez a könyv elkerült, és csak felnőtt koromban került a kezembe, amikor diákjaim ajánlottolvasmány-listáját állítottam össze. Ezt a felemelő történetet azóta én is örömmel ajánlom tanítványaimnak, annál is inkább, mert bekerült a „választható kötelezők” közé.

Amikor meghallottam, hogy ennek a regénynek színpadi bemutatására készül a biai és az etyeki egyházközség, kételkedve fogadtam a hírt. Amatőr színészekkel egyszerű színpadon hogyan lesz ez megvalósítható? Május 6-án, a biatorbágyi Faluház nagytermében megtapasztalhattam: nagyszerűen!

Jutka néni, akinek tavaly is láthattuk rendezését a Hullámzó vőlegény című színdarabban, olyan előadást adott nekünk, amely – biztos vagyok benne – mindenki számára felejthetetlen marad. Kiváló volt a szereposztás, a színészek játéka természetesnek tûnt, a történet drámaiságát mindnyájan átérezhettük, a tréfás szójátékokra, Szabó Magda humorára fogékony volt a közönség. Mindnyájan együtt könnyeztük meg a színdarab szépségét. Köszönjük a darab szervezőjének és egyik főszereplőjének, Béla atyának ezt az élményt, és mindenkinek – gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, akik révén ennek az élménynek részesei lehettünk. 

Azóta ezt a színdarabot láthatták Fehérváron, Tatabányán és akik esetleg lemaradtak róla, megtekinthetik még Biatorbágyon a Faluházban június 5-én, vasárnap. Az előadás bevételét az etyeki templom felújítására ajánlották fel a szervezők.
 
Faluház programja, leírás a darabról
 

Liturgikus rend

  • Szentmise:
    Kedd: 18:00
    Péntek: 18:00
    Vasárnap: 8:00, 9:30

  •  

Misék Biatorbágyon

További információk...

Kegytárgy felújítás


 

Könyvajánló: